Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

AMT maakt vandaag beursintroductie

AMT maakt vandaag beursintroductie
20 jun 2007 om 09:03

Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) maakt vandaag haar intrede op het Damrak. Het bio-farmaceutische bedrijf maakte vandaag bekend dat de aandelen, die vanaf 11:00 uur verhandelbaar zijn, gaan 10 euro per stuk kosten. Daarmee is de uitgifteprijs hoog in de range van 8 tot 10 euro, die AMT vooraf had vastgesteld.


De 5 miljoen uit te geven aandelen hebben een nominale waarde van 0,04 euro. De verwachting is dat de beursgang AMT netto 46,3 miljoen euro op gaat leveren. Wordt de greenshoe volledig uitgeoefend, dan zal de opbrengst circa 53,5 miljoen euro bedragen.


Op 22 mei kondigde AMT de beursaspiraties middels een persbericht reeds aan. Met het nieuw verworven kapitaal wil AMT producten ontwikkelen en in de markt zetten.


AMT ontwikkelt zes verschillende geneesmiddelen. Het topproduct AMT-011 is bedoeld om metabolische afwijkingen te bestrijden. AMT denkt rond de volgende jaarwisseling het middel in Europa te kunnen introduceren, daarna zal de medicijnontwikkelaar het lanceren in de Verenigde Staten en Japan.


AMT werd in 1998 opgericht door onderzoekers van het AMC in Amsterdam. Het houdt zich bezig met het ontwikkelen van gentherapieën voor zeldzame ziektes. Het is gevestigd op het terrein van het AMC en heeft 40 werknemers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.