Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Microkredietenfonds SNS Reaal boekt succes

Microkredietenfonds SNS Reaal boekt succes
7 jun 2007 om 14:30

Het SNS Institutional Microfinance Fund heeft 125 miljoen euro opgehaald. SNS Reaal verwachtte een bedrag van circa 100 miljoen euro. Wegens het succes is de inschrijving heropend tot 1 oktober 2007.

SNS Institutional Microfinance Fund is een beleggingsfonds dat tot doel heeft om armoede in de wereld terug te dringen en daarbij een sterk beleggingsrendement te bieden. Het fonds bereikt dit doel door kapitaal te verstrekken aan microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden. Circa 70 procent van het fondsvermogen is vastrentend, terwijl maximaal 30 procent geïnvesteerd wordt in het aandelenkapitaal van microfinancieringsinstellingen.

Theo Brouwers, die als directeur van SNS Asset Management verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en lanceren van het fonds. “Ons doel was een totale inleg van 100 miljoen euro binnen te halen. De overtekening van het fonds bewijst dat institutionele beleggers op zoek zijn naar goede beleggingsmogelijkheden die een bijdrage leveren aan maatschappelijke ontwikkeling. De snel groeiende institutionele markt voor microfinancieringen laat zien dat professioneel vermogensbeheer en maatschappelijke doeleinden elkaar zeker niet uitsluiten.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.