Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Roularta schort aanvraag tweede notering op

Roularta schort aanvraag tweede notering op
29 mei 2007 om 11:56

Mediabedrijf Roularta stelt de aanvraag van een tweede beursnotering uit. Op 20 maart jl. maakte het bedrijf nog bekend dat, naast de notering aan de Brusselse mid-index, een tweede notering werd aangevraagd in Parijs. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Rik de Nolf in een interview met de Vlaamse krant De Tijd.


Een tweede notering aan de Parijse beurs leek een logische stap, omdat Roularta middels de overname van het Franse Expres-Expansion in Frankrijk een tweede thuismarkt heeft. Een beursgang moest Roularta dan ook meer visibiliteit en naambekendheid bezorgen bij de Franse beleggers en beurshuizen.


Roularta ziet in de ontwikkeling van het zgn. single order book een reden om het proces een jaar stil te leggen. Dit nieuwe systeem, dat naar verwachting volgend voorjaar aan Euronext wordt geïntroduceerd, moet het marktpartijen mogelijk maken met behulp van één kanaal grensoverschrijdende transacties te verrichten. Vooral bedrijven die meerdere noteringen aan Euronext hebben profiteren hiervan omdat met dit systeem arbitrage onmogelijk wordt gemaakt. Het is voor een handelaar zodoende niet meer mogelijk om aandelen Roularta aan de ene beurs te kopen, om het vervolgens aan de andere beurs direct te verkopen. Dit kan aantrekkelijk zijn als er koersverschillen optreden door bijvoorbeeld verschillende openingstijden.



Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.