Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitrookprocedure Arcelor krijgt een staartje

Uitrookprocedure Arcelor krijgt een staartje
18 mei 2007 om 09:20

Staalreus Mittal, dat onlangs branchegenoot Arcelor overnam, is volgens aandeelhouders van Arcelor over de scheef gegaan. De Britse krant 'Financial Times' meldt dat Arcelor-beleggers het niet eens zijn met de voorwaarden waaronder Mittal de uitrookprocedure op de resterende aandelen Arcelor is begonnen.

De beleggers, die met juridische stappen dreigen, menen dat het bod van Mittal 38% lager is dan het overnamebod van vorig jaar. Toen bood de staalonderneming 40,40 euro in contanten per aandeel Arcelor, óf 13 aandelen Mittal Steel en 150,60 euro cash voor 12 aandelen Arcelor, óf 11 aandelen Mittal voor 7 aandelen Arcelor.

Nu biedt Mittal slechts 8 aandelen in de nieuwe onderneming Arcelor Mittal tegen 7 aandelen Arcelor. Investeerders die nog steeds aandelen Arcelor in handen hebben menen dat de prijs juist hoger zou moeten zijn, aangezien de dochter Dofasco, waarvan Mittal aankondigde dat het verkocht zou worden, nog steeds in handen van Arcelor Mittal is.

Verder werd vandaag bekend dat Arcelor Mittal een interim dividend uit gaat keren. 's Werelds grootste staalbedrijf stelt een beloning van 0,325 dollar per aandeel beschikbaar. Het dividend wordt op 15 juni a.s. uitgekeerd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.