Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam weet hoger te sluiten ondanks besluit Shanghai

Amsterdam weet hoger te sluiten ondanks  besluit Shanghai
18 mei 2007 om 17:18

De Aex sloot bijna een procent hoger op 536,69 punten. Ook elders in Europa sloten de beurzen positief. De Cac40 en de Bel20 ruim een procent hoger en Frankfurt bijna 1,5%.

Dat de Europese beurzen in het groen sloten, was vooral te danken aan de oplaaiende fusiekoorts. Zo waren er berichten over enkele mogelijke internationale overnames zoals die van het Italiaanse Capitalia, Cadburry Schweppes en Cairn Energy. Dat Wallstreet gisteravond en de diverse Aziatische beurzen vanochtend teleurstelden, was schijnbaar niet van belang. Vanmiddag openden de Amerikaanse beurzen ook hoger. Microsoft maakte een grote overname bekend waarbij het concern bereid bleek een hoge premie te willen betalen.

In China maakte de Centrale Bank vanochtend bekend de rente te zullen verhogen. Reden tot dit besluit is de inperking van de hoeveelheid geld die in omloop is. De snelle groei van de economie zou tot oververhitting kunnen leiden, zo vreest Shanghai. In dit licht bezien kregen de Chinese banken te horen dat de reserves die ze dienen aan te houden ook groter moeten zijn in de toekomst.

Tot slot vond vanmiddag de expiratie plaats van de AEX-indexopties van de maand mei, maar dit had geen merkbare invloed op de koersen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.