Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell boekt beter resultaat

Shell boekt beter resultaat
3 mei 2007 om 09:05

De resultaten over het eerste kwartaal zijn met ruim 13% gestegen naar 6.9 miljard dollar. Het resultaat per aandeel is naar schatting 17% hoger. Dit betekent een dividend van 0,36 dollar per aandeel. Sinds 2007 wordt het dividend niet langer in euro's uitgekeerd, maar in dollars. Gedurende het kwartaal is voor 0,5 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht (0,2% van het totale aantal uitstaande aandelen).

Jeroen van der Veer, CEO van het concern: 'Dit zijn wederom concurrerende resultaten, die met name voortkwamen uit onze operationele performance. We hebben vooruitgang geboekt bij twee omvangrijke complexe transacties, Sachalin II en Shell Canada, die onze positie in twee belangrijke gebieden consolideren. Onze strategie ligt op koers. We gaan door met het verder aanscherpen van onze portfolio door gedisciplineerde investeringskeuzes.'

Op het project Sachalin II heeft Shell onder druk van het Kremlin akkoord moeten gaan met minder gunstige voorwaarden dan aanvakelijk contractueel vastgelegd. Indien Shell niet akkoord was gegaan dan dreigde Rusland het project stil te leggen op grond van milieuvoorwaarden waaraan Shell niet zou voldoen. In Canada heeft Shell zich voor bijna 100% ingekocht in Shell Canada.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.