Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterke kwartaalcijfers Akzo Nobel stuwen aandeel naar recordhoog

Sterke kwartaalcijfers Akzo Nobel stuwen aandeel naar recordhoog
24 apr 2007 om 13:37

De koers van het aandeel Akzo Nobel is naar een recordhoogte van 59 euro gestegen. De koerssprong van ruim 3% had Akzo te danken aan de goede kwartaalcijfers, de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma en het bericht dat het chemieconcern op zoek is naar overnamekandidaten.


De cijfers laten een bedrieglijk beeld zien, aangezien de aan Schering-Plough verkochte bio-technologietak van Akzo, Organon, apart vermeld worden. De nieuwe kernactiviteiten Coatings en Chemicals boekten een bedrijfsresultaat van 219 miljoen euro tegen 185 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2006, een winststijging van 18%.


De totale winst van Akzo bleef in het eerste kwartaal echter nagenoeg gelijk (246 miljoen euro) en de omzet liet slechts een zeer lichte stijging van 2,47 naar 2,5 miljard euro zien. Desalniettemin werden de cijfers als sterk beoordeelt. In de voorgaande dagen werd er door analisten rekening gehouden met een winstdaling van circa 15%.


Het nieuws dat Akzo Nobel op zoek is naar overnamekandidaten deed de koers van het aandeel duidelijk geen kwaad. De kernactiviteiten Coatings en Chemicals kunnen, met de opbrengst van de verkoop van Organon, worden uitgebreid. Akzo liet weten niets te willen overhaasten, maar op termijn de kernactiviteiten zeker willen laten groeien.


Een andere bestemming van de Organon-inkomsten is het aangekondigde aandeleninkoopprogramma. Het chemieconcern gaat vanaf 3 mei 10% van de uitstaande aandelen inkopen tegen circa 1,6 miljard euro.



Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.