Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Aandelenuitgifte Organon Biosciences eind maart

Aandelenuitgifte Organon Biosciences eind maart
26 feb 2007 om 14:22

Akzo Nobel brengt farmadochter Organon Biosciences eind maart naar de beurs. Na een zogenoemde marketingfase in de eerste weken van maart, waarin de belangstelling bij achtereenvolgens investeerders en beleggers wordt gepolst, wordt naar verwachting 20 á 30% van het aandelenkapitaal naar de beurs gebracht. Morgan Stanley zal de beursgang begeleiden teneinde Organon een notering MidKap-index in Amsterdam te bezorgen. Akzo Nobel heeft aangegeven de overige aandelen binnen 2 tot 3 jaar te verkopen, ineens of in delen.


Organon krijgt van Akzo een rentedragende lening mee van 1,15 miljard euro. De lening heeft een looptijd van een jaar en een dag. Organon had eind 2006 ruim 239 miljoen euro in kas en een totaal van 157 miljoen euro aan uitstaande leningen. Het bio-farmaceutische bedrijf had in 2006 een omzet 3,7 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 573 miljoen euro.


Al vanaf eind vorig jaar waren er berichten die wezen op een mogelijke aandelenemissie, maar begin dit jaar kwam er een ander geluid naar buiten: Organon stond in de belangstelling van investeringsmaatschappijen. Na gesprekken tussen het bedrijf en enkele durfinvesteerders maakte Akzo op 29 januari 2007 bekend om de beursgang van Organon toch door te zetten. Dit “mede om de onrust bij het personeel weg te nemen”.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.