Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bank Degroof niet naar de beurs

Bank Degroof niet naar de beurs
19 dec 2006 om 11:14

Brusselse zakenbank Bank Degroof trekt toch maar niet naar de beurs. Dit meldt de Vlaamse nieuwssite De Standaard Online. ‘Een beursgang is geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken. We zijn er als bedrijf klaar voor, maar er moet een concrete behoefte zijn’ aldus directievoorzitter Regnier Haegelsteen.


Enkele weken geleden ontstond de marktspeculatie van een beursgang toen Alain Siaens, de voorganger van Haegelsteen, verklaarde dat Bank Degroof eind februari 2007 naar de beurs wil gaan. Inmiddels is Siaens bestuursvoorzitter geworden en sinds 1 oktober is Haegelsteen de nieuwe directievoorzitter van Bank Degroof. ‘Hij bedoelde wellicht dat we tegen februari of maart beursklaar zijn’, aldus Haegelsteen.


Bank Degroof realiseerde tijdens het voorbije boekjaar een winst van euro 91,7 mln. Dit is een stijging van 85% tot een jaar eerder. Bank Degroof zegt nu over aanzienlijke eigen middelen te beschikken en in staat te zijn om bijkomende middelen te verzamelen om zijn ambities te realiseren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.