Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Van Lanschot: Biotechsector in trek

Van Lanschot: Biotechsector in trek
12 dec 2006 om 13:53

Van Lanschot Bankiers is met een sectorrapport naar buiten gekomen betreffende de biotechsector. Van Lanschot Bankiers is gestart met het volgen van Fornix BioSciences, Galapagos, OctoPlus en Pharming. Galapagos en Pharming hebben een buy-advies meegekregen. OctoPlus is op accumulate gezet en Fornix BioSciences heeft een hold-advies gekregen. De sterke groei binnen de Nederlandse gezondheidssector zal naar verwachting aanhouden volgens Van Lanschot-analist Geert-Jan Hoppers. Gemeten in volume is het aantal verhandelde aandelen, exclusief Akzo Nobel, met 700% gestegen. Gemeten in waarde is er een toename van meer dan 2000% sinds 2003. Wanneer de sector volwassen zal worden in de komende jaren zal naar verwachting deze trend aanhouden denkt Hoppers.


Galapagos, Octoplus en OncoMethylome Sciences hebben in de afgelopen twee jaar een notering gekregen op het Damrak. Voor Galapagos geldt dat het afgegeven koerdoel van euro 11,00 nog wat ruimte aan de bovenkant geeft.


Voor Fornix BioSciences, dat een koersdoel van euro 23,50 mee kreeg, ziet Hoppers momenteel geen opwaarst potentieel. Voor Fornix BioSciences is de laatste klinische testfase voor Oralgen van groot belang. ‘Als de uitkomst van deze testfase positief is, denken we dat Oralgen een grote kans heeft om in 2008 volledig geregistreerd en goedgekeurd te worden in Nederland en Europa’, aldus Hoppers. Als de testfase een negatieve uitkomst heeft, is de toekomst van Oralgen echter ‘onrustbarend’.


Voor Octoplus is een koersdoel gehanteerd van euro 5,00. Hoppers geeft aan dat Octoplus enkele interessante technologieen in huis heeft. Hoppers denkt dat het tot 2011 zal duren voordat Octoplus met de eerste producten op de markt zal komen. Octoplus zal de komende jaren waarschijnlijk enkele samenwerkingsverbanden aankondigen op het gebied van ontwikkeling en marketing.


Voor Pharming is een koersdoel gegeven van euro 5,00. Hoppers denkt dat Pharming een belangrijk jaar tegemoet gaat. In 2007 zal Pharming voor het eerst producten op de markt brengen en zal het belangrijkste product, Rhucin, een groot marktaandeel veroveren in de VS.


Akzo Nobel, Crucell en OPG zijn sectorgenoten die Van Lanschot al volgde. Van de drie is Van Lanschot het meest positief over Crucell. ‘We denken dat Crucell het meeste opwaartse potentieel biedt op Euronext Amsterdam op het gebied van gezondheidszorg. Het bedrijf heeft een brede productrange en een goedgevulde pijplijn met producten’, aldus Hoppers. Crucell zal in 2007 break-even draaien op cash-niveau wat een mijlpaal zal betekenen voor Crucell. Tevens is Hoppers van mening dat het profiel van Crucell significant verbeterd is.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.