Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

MW Tops genoteerd in Amsterdam

MW Tops genoteerd in Amsterdam
11 dec 2006 om 11:32

Het Britse hedge fund MW Tops heeft afgelopen vrijdag een succesvol debuut gemaakt op de Amsterdamse beurs. Met de beursgang haalde MW Tops euro 1,5 mrd op. Volgens MW Tops was er volop interesse voor de aandelen. Zowel institutionele als private investeerders, uit Europa, het Midden-Oosten en Azië, zijn ingestapt. De beursgang van MW Tops is hiermee de grootste beursintroductie van een hedge fund ooit. MW Tops is na het Amerikaanse fonds Boussard & Gavaudan het tweede hedgefund dat dit jaar een notering krijgt in Amsterdam.


MW Tops is opgezet door de Britse vermogensbeheerder Marshall Wace. Oprichter Paul Marshall reageerde enthousiast op de omvang van de beursgang. ‘We zijn blij met dit blijk van vertrouwen.’ De opbrengst gaat MW Tops gebruiken om te beleggen in twee bestaande fondsen van Marshall Wace. Het gaat om twee computergestuurde fondsen die speculeren op koersbewegingen van aandelen en interessante beleggingen selecteren.


De uitgifteprijs van de aandelen MW Tops was euro 10,00. Kort na opening stegen de aandelen licht, met 0,4 procent naar euro 10,04. Het aandeel MW Tops sloot zijn eerste beursdag af op een koers van euro 10,00.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.