Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterke eerste handelsdag Yatra

Sterke eerste handelsdag Yatra
7 dec 2006 om 10:51

Het Indiase vastgoedfonds Yatra Capital Limited heeft een sterk debuut gemaakt op de beurs in Amsterdam. Op de eerste handelsdag won het aandeel 8% en sloot op euro 10,80. Het is de eerste keer dat een Indiaas vastgoedfonds een notering krijgt op een van de beurzen van Euronext. Met de beursgang heeft Yatra euro 100 mln opgehaald. De onderneming is van plan om in totaal euro 200 mln te investeren in Indiase vastgoed. Hiervoor heeft Yatra nog eens euro 100 mln geleend.


Yatra gaat het geld spreiden over acht tot twaalf projecten in steden van tussen de 500.000 en 4 miljoen inwoners. Om de risico’s te spreiden wordt er geinvesteerd in woningen, kantoren en winkels. Een deel van het geld zal gestoken worden in nieuwbouwprojecten, omdat dit verplicht is volgens de Indiase wet. De oprichters denken dat de Indiase vastgoedmarkt zal opleven door de aantrekkende Indiase economie en nieuwe regelgeving. Ajoy Kapoor, een van de twee oprichters van Yatra, heeft aangegeven dat er door de opkomst van de Indiase middenklasse een groot tekort is aan allerlei soorten gebouwen.


Uit belastingoverwegingen zal het opgehaalde geld voor een looptijd van zeven jaar geinvesteerd worden. In een tijdsperiode van één tot anderhalf jaar denkt Yatra het geld te hebben geinvesteerd. Yatra mikt op een rendement van ten minste 25% per jaar.


In Londen staan wel enkele Indiase vastgoedfondsen op de op de Londense Alternative Investment Market (AIM) genoteerd. Volgens mede-oprichter Rohin Shah zitten de Londense investeerders niet meer zo te springen om nog een Indiaas vastgoedfonds. ‘Op het vasteland van Europa zijn wel veel grote investeerders die geïnteresseerd zijn’, aldus Shah. ‘Dat blijkt ook wel uit de investering die bijvoorbeeld Fortis in ons doet.’ Ajoy Kapoor stelt daarbij dat het toezicht een rol heeft gespeeld bij de keuze voor Euronext. ‘Het strengere toezicht van de AFM zorgt ervoor dat investeerders meer vertrouwen in ons kunnen hebben.’

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.