Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Mittal mogelijk in AEX-index

Mittal mogelijk in AEX-index
10 nov 2006 om 10:33

Het staalconcern Mittal wordt wellicht volgend jaar opgenomen in de AEX-index. Dit heeft Euronext bekend gemaakt. Tele Atlas, Binck en SNS Reaal promoveren waarschijnlijk tot de Midkap. Omdat de AEX-index momenteel uit 24 fondsen bestaat zal er geen fonds verdwijnen uit de index. Eerder dit jaar ging VNU van de beurs en toen is deze plek niet vergeven aan een ander fonds. Volgens de VEB is uitzendconcern Randstad de belangrijkste concurrent van Mittal voor de AEX.


Hunter Douglas, Pharming en Vastned Retail zullen verdwijnen uit de Midkap en verhuizen naar de Small cap-index. Fornix BioSciences, Grontmij, InnoConcepts en Kendrion zullen uit de AScX verdwijnen. Beter Bed, Endemol en Macintosh Retail Group zullen waarschijnlijk opgenomen worden in de AScX.


De beoordeling van Euronext is gebaseerd op handelsomzet in de aandelen van de beursgenoteerde bedrijven tot en met oktober 2006. Deze beoordeling vindt jaarlijks plaats. Het gaat hier slechts om een indicatieve samenstelling van de indices. De uiteindelijke samenstelling zal begin volgend jaar bekend worden gemaakt. Dan zijn de omzetcijfers van de beursgenoteerde bedrijven over het volledige jaar bekend. De nieuwe samenstelling zal op de tweede handelsdag van maart 2007 ingaan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.