Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BNG

BNG
30 sep 2004 om 16:13

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) introduceert met ingang van 4 oktober 2004 twee nieuwe fondsenfamilies waarbinnen een keur aan beleggingsfondsen wordt aangeboden: BNG Fido Geldmarktselect en BNG Fido Kapitaalmarktselect.

Het Geldmarktselectfonds is een nieuwe generatie liquiditeitenfonds, speciaal ontwikkeld om cliënten de mogelijkheid te bieden zowel een hoog rendement te behalen als regelmatig geld te onttrekken. Het is bedoeld als alternatief voor deposito’s. Maandelijks worden daarbij 1,2,3,6 of 12 maands tranches aangeboden.

Binnen het Kapitaalmarktselectfonds kan worden gekozen uit twee beleggingsstijlen, het zogeheten relatief beheer, waarbij een index wordt gevolgd, of het absoluut beheer. Per beleggingsstijl zijn er op dit moment drie verschillende risicoprofielen waaruit kan worden gekozen: laag, gemiddeld en hoog.

De nieuwe beleggingsfondsen zijn met name, maar niet uitsluitend, bedoeld voor instellingen die onderworpen zijn aan de Wet Financiering Decentrale Overheden (Wet Fido). Er wordt belegd in betrouwbare vastrentende waarden.

De fondsen worden beheerd door BNG Capital Management (BCM), een 100% dochter van BNG. De fondsen starten met circa 375 miljoen euro vermogen onder beheer.

Bron: BNG

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.