Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nieuwe Steen Investments

Nieuwe Steen Investments
22 mrt 2004 om 14:20

Nieuwe Steen Ivestments heeft het volgende in een persbericht bekend gemaakt:

Nieuwe Steen Investments n.v. (NSI) maakt bekend dat zij per 29 maart a.s. middels een onderhandse aandelenemissie 500.000 nieuwe gewone aandelen (ca. 1,5% van het geplaatste aandelenkapitaal) zal plaatsen tegen een emissieprijs van Eur 15,40 (ex dividend 2003). Door deze plaatsing neemt het eigen vermogen van NSI toe met Eur 7,7 mln.

De aandelen zijn geplaatst bij AcAcn institutionele belegger. De onderhandse plaatsing is begeleid door Petercam. Er zal geen prospectus worden gepubliceerd. Voor deze nieuwe aandelen is beursnotering aangevraagd en de aandelen zijn over het boekjaar 2004 volledig dividendgerechtigd.

NSI heeft eerder aangegeven nieuw eigen vermogen aan te trekken zodra zich hiertoe een aantrekkelijke mogelijkheid tegen goede condities zou voordoen. NSI acht dit thans het geval. Verdere uitbreiding van eigen vermogen zal mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de onroerendgoedportefeuille.

De opbrengst van deze onderhandse emissie dient ter financiering van investeringen in vastgoed en ter versterking van het eigen vermogen.

Onroerendgoedportefeuille

De onroerendgoedportefeuille van NSI bedraagt thans ca. Eur 994 mln. Daarnaast zijn verplichtingen aangegaan om nieuwe beleggingen te verwerven voor een totaalbedrag van ca Eur 28 mln. De levering hiervan vindt plaats in het tweede kwartaal 2004. De financiering geschiedt uit de opbrengst van de emissie enerzijds en uit de kredietfaciliteit anderzijds.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.