Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING & Olie

ING & Olie
20 okt 2003 om 19:36

De Rabobank introduceert een Bonus Note op ING Groep en een op Koninklijke Olie. De Bonus Notes hebben een looptijd van 3 jaar waarbij de belegger aan het einde van de looptijd minimaal een bonus boven op de nominale waarde ontvangt (einddatum is 14 november 2006). Het knock-in effect zorgt ervoor dat ook bij een koersdaling van het onderliggend aandeel tot 25% van de startwaarde, de belegger gegarandeerd de nominale waarde en de bonus krijgt uitbetaald. Indien gedurende de looptijd de koers van het onderliggend aandeel 25% of meer is gedaald, ontvangt de belegger de waarde van het pakketje vooraf vastgestelde aantal aandelen in contanten, welke waarde lager kan zijn dan de nominale waarde, en komt de bonus te vervallen.

Aan het einde van de looptijd zijn twee situaties mogelijk:

  • Situatie 1.

    Indien tijdens de looptijd van de Bonus Note de koers van het onderliggende aandeel niet meer dan 25% is gedaald ten opzichte van de startwaarde, ontvangt de belegger aan het einde van de looptijd minimaal 135% (ING Groep) of minimaal 125% (Koninklijke Olie) van de nominale waarde. Indien de koers van het onderliggend aandeel op de einddatum hoger is dan 135% (ING Groep) of 125% (Koninklijke Olie) van de startwaarde, wordt de nominale waarde en de volledige stijging, gerekend vanaf de startwaarde, van het onderliggend aandeel in contanten uitgekeerd. Dit betekent een nog hogere uitkering dan het bonusniveau.

  • Situatie 2.

    Het knock-in niveau is bereikt: Indien op enig moment gedurende de looptijd de koers van het onderliggende aandeel 25% of meer is gedaald ten opzichte van de startwaarde ontvangt de belegger aan het einde van de looptijd de waarde van het onderliggend pakketje aandelen en komt de bonus te vervallen.

Omvang van de transactie:
De omvang van de uitgifte is initieel vastgesteld op in totaal EUR 50 miljoen (EUR 25 miljoen op ING Groep en EUR 25 miljoen op Koninklijke Olie).

Prijsrange:
De uitgifteprijs is vastgesteld op 101,50% (EUR 101,50). De nominale waarde per Bonus Note bedraagt EUR 100.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode begint op maandag 20 oktober 2003 en zal naar verwachting eindigen op 7 november 2003, om 15.00 uur.

Notering:
De Rabo Bonus Notes worden naar verwachting vanaf 10 november 2003 dagelijks verhandeld op Euronext Amsterdam.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Het prospectus is vanaf 20 oktober 2003 kosteloos verkrijgbaar bij de Rabobank.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.