Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Efes Breweries

Efes Breweries
22 sep 2003 om 19:40

Efes Breweries International, de Nederlandse tak van de Turkse brouwer Efes Beverage, overweegt een beursgang in de eerste helft van 2004 aan de beurs van Amsterdam en/of Londen. Dit meldt CEO Muhtar Kent desgevraagd tegen Dow Jones Newswire. De onderneming is al bezig met de voorbereidingen in samenwerking met een zakenbank, aldus de CEO. Het zou gaan om een belang van 12,5% tot 15%, aldus de topman.
Kent stelt dat de exacte timing zal afhangen van marktomstandigheden. Bronnen in de markt zeggen dat de beursgang waarschijnlijk in het eerste kwartaal zal plaatsvinden. Wij denken dat het mogelijk moet zijn in de eerste helft van 2004 naar de beurs te gaan, aldus Kent.

Een Euronext-woordvoerder wil niet zeggen of Efes een aanvraag heeft gedaan bij Euronext Amsterdam voor een notering. In mei 2002 verkocht Efes Breweries International een belang van 15% aan internationale institutionele beleggers via een onderhandse plaatsing. Een van de voorwaarden bij de verkoop was een beursgang binnen 18 tot 24 maanden.

Efes Breweries International heeft de afgelopen tijd fors uitgebreid in het Baltisch gebied en China. Het bedrijf heeft brouwerijen in Rusland, Oekraine, Kazachstan, Roemenie, Moldavie en Servie. In Rusland is het de op twee na grootste brouwer.

Koers Heineken:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.