Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Telefoongids

Telefoongids
17 sep 2003 om 18:52

Investeringsmaatschappij 3i overweegt zijn drie Europese uitgevers van telefoon- en bedrijfsgidsen samen te voegen en binnen anderhalf jaar naar de Amsterdamse beurs te brengen, zo meldt zakenkrant Financial Times. Een van de uitgevers is De Telefoongids, het voormalige onderdeel van KPN dat de telefoongids publiceert.

De Britse investeerder 3i kocht De Telefoongids vorig jaar november voor EUR 500 mln, samen met de Amerikaanse collega-investeerder Veronis Suhler Stevenson. Eerder dat jaar kochten beide investeringsmaatschappijen Fonecta, eveneens een uitgever van telefoon- en bedrijfsgidsen en een dochterbedrijf van het Finse telecomconcern Sonera. Dit jaar ten slotte, werden de Europese gidsen van Verizon Information Services overgenomen.

Chris Graham, een directeur van 3i , verklaarde tegenover de Financial Times dat er eerste tekenen zijn dat de markt openstaat voor een beursgang, in navolging van de beursintroductie van de Britse uitgever van telefoonboeken Yell afgelopen juli.

3i en Vernis Suhler Stevenson hebben circa euro 900 mln betaald voor de drie gidsenuitgeverijen. Een door de Financial Times aangehaalde analist schat de waarde van een gecombineerde onderneming op euro 1,5 mrd.

Een van de synergievoordelen ligt in de mogelijkheid om de financiering van de drie uitgeverijen, die nu nog gescheiden is, collectief te regelen. In dat verband overweegt 3i de komende drie à vier maanden een hoog renderende obligatielening uit te schrijven om de gecombineerde onderneming te herfinancieren, zo meldt de Financial Times.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.