Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

MEI

MEI
17 sep 2003 om 18:56

Investeringsmaatschappij Middle Europe Investments (MEI) brengt in oktober een nieuw vastgoedfonds, Middle Europe Real Estate, naar de beurzen van Amsterdam, Praag en Bratislava. Het zou volgens de investeerders voor het eerst zijn dat er tegelijk een notering op zowel de Nederlandse als de Tsjechische en Slowaakse beurzen wordt gerealiseerd.

Het fonds wil in eerste instantie EUR 25 mln uit de markt halen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Volgens directielid Henk Nieuwenhuijzen van MEI is dit een geschikt moment omdat deze aankomende lidstaten van de EU straks met andere ogen worden bezien door institutionele beleggers. MEI verwacht een rendement van minimaal 10%. Nieuwenhuijzen denkt dat de belangstelling in Nederland ongeveer even groot zal zijn als in Tsjechië en Slowakije.

De investeringsmaatschappij werkt bij deze beursgang samen met J&T Finance Group, een grote financiële instelling in Oost-Europa. Tot dusver belegde MEI vooral geld van een kleine groep gefortuneerde zakenmensen, en bezat het daarnaast één genoteerd fonds dat belegt in Tsjechische en Slowaakse aandelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.