Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Airbags

Airbags
5 sep 2003 om 12:48

ABN AMRO Bank N.V. introduceert het AEX-index Airbag Accelerator Certificaat en het Dutch Financials Airbag Accelerator Certificaat met afloopdatum 19 september 2006. Met deze Certificaten heeft de belegger de mogelijkheid de komende drie jaar versneld te profiteren van een eventuele stijging van de onderliggende waarde terwijl een veiligheidskussen (de Airbag) de belegger beschermt tegen koersdalingen tot een maximum van respectievelijk 35% en 40% op de einddatum.

AEX-index
Met het AEX-index Airbag Accelerator Certificaat neemt de belegger initieel vanaf de startwaarde van de AEX-index met EUR 100 deel in een mogelijke stijging van de AEX-index op einddatum. Dankzij de Accelerator in het Certificaat neemt de deelname met 25% toe na iedere 10% stijging in de AEX-index. Dat betekent dat een koersstijging vanaf 10% voor 125% doorwerkt in de einduitkering. Koersstijgingen vanaf 20% werken voor 150% door in de einduitkering. Bij een AEX-index stijging van 30% of meer op einddatum wordt de maximale einduitkering van EUR 137,50 bereikt. De Airbag zorgt ervoor dat de belegger zelfs bij een daling van de AEX-index van 35% op einddatum EUR 100 van zijn inleg terugontvangt. Bij een daling van meer dan 35% ontvangt de belegger EUR 100 minus 1,5385 maal het rendement onder het Airbag-niveau van 35%.

Dutch Financials
Het mandje Dutch Financials bestaat uit 2 gewone aandelen ABN AMRO Holding N.V., 3 gewone aandelen Aegon N.V., 2 gewone aandelen Fortis N.V. en 2 certificaten van aandelen ING Groep N.V. Met het Dutch Financials Airbag Accelerator Certificaat neemt de belegger initieel vanaf de startwaarde van het Mandje met EUR 100 deel in een mogelijke stijging van de waarde van het Mandje op de einddatum. Dankzij de Accelerator in het Certificaat neemt de deelname met 60% toe na iedere 10% waardestijging in het Mandje. Dat betekent dat een koersstijging vanaf 10% voor 160% doorwerkt in de einduitkering. Koersstijgingen vanaf 20% werken voor 220% door in de einduitkering. Bij een waardestijging van het Mandje van 30% of meer op einddatum wordt de maximale einduitkering van EUR 148 bereikt. De Airbag zorgt ervoor dat de belegger zelfs bij een daling van de waarde van het Mandje van 40% op einddatum EUR 100 van zijn inleg terugontvangt. Bij een daling van meer dan 40% ontvangt de belegger EUR 100 minus 1,6667 maal het rendement onder het Airbag-niveau van 40%.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De indicatieve uitgifteprijs bedraagt EUR 102 per Certificaat. De definitieve uitgifteprijs is afhankelijk van marktomstandigheden en wordt vastgesteld na sluiting van de inschrijving.

Inschrijvingsperiode
De inschrijvingsperiode loopt van 4 september 2003 tot en met 12 september 2003 15.00 uur.

Notering:
Toelating tot de notering op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd. De Certificaten zullen voorafgaand aan de toelating tot de officiële notering, na sluiting van de inschrijving, op basis van As, If and When-issued worden verhandeld.

Storting/betaling:
Stortingsdatum is 19 september 2003.

Syndicaatsleden:
Lead Manager is ABN AMRO Bank N.V.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.