Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips LCD

Philips LCD
1 sep 2003 om 18:29

Philips wil op korte termijn een beursintroductie van LG Philips lcd, de joint venture voor platte beeldschermen met de Zuid-Koreaanse partner LG. Dan kan het bedrijf de geplande investeringen van $2,6 mrd financieren, zegt bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee in een gesprek met persbureau Reuters. Philips zal zelf niet bijdragen aan de kapitaalsuitbreiding.

Een beursgang is een van de opties, zo benadrukt financieel directeur Jan Hommen van Philips. Het bedrijf onderzoekt ook alternatieven, maar een beursgang is het meest waarschijnlijk. Hommen verwacht op redelijke termijn meer duidelijkheid te geven.

De behoefte aan vers geld is een direct gevolg van de sterke marktgroei en het kapitaalintensieve karakter van de sector, zo meldt het Financieel Dagblad. Het onderzoeksbureau Displaysearch verwacht dat de platte beeldschermmarkt, die vorig jaar een omvang had van $ 37,7 mrd, jaarlijks gemiddeld 19% zal groeien tot en met 2007. Aanjager is de sneller dan verwachte vervanging van oude beeldbuistelevisies en pc-monitoren door chique lcd-schermen. Om te kunnen voldoen aan de oplopende vraag moet LG Philips LCD, dat met een wereldwijd marktaandeel in volumes van ruim 20% marktleider is, dure nieuwe fabrieken bouwen. Zo heeft LG Philips de bouw van een nieuwe fabriek naar voren geschoven naar begin volgend jaar. Daarmee is een investeringsbehoefte ontstaan van meer dan $ 1 mrd.


Koers aandeel Philips

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.