Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Koersverloop Kardan

Koersverloop Kardan
30 jul 2003 om 13:12

Kardan Group heeft vanaf 10 juli 2003 een notering gekregen aan Euronext Amsterdam en aan de aandelenbeurs van Tel-Aviv. Kardan ltd had voor die tijd al een notering in Tel-Aviv, Kardan Group heeft de aandelen van Kardan ltd echter overgenomen. De Groep is voornamelijk actief op gebied van investeringen in drie sectoren: vastgoed, financiële dienstverlening en infrastructuur. Daarnaast heeft het ook belangen in automotive en high tech/telecom. Kardan werd in 1991 gewaardeerd op $3 miljoen, het heeft momenteel een beurswaarde van circa $100 – $150 miljoen. Het aantal werknemers binnen de Kardan Groep bedraagt ongeveer 2.500.

De openingskoers van het aandeel op Euronext Amsterdam op donderdag 10 juli (12.30 HRS) bedroeg EUR 1,91. De laagste koers in juli was EUR 1,88, vlak onder de openingskoers. De hoogste koers is neergezet op maandag 14 juli, het aandeel werd verhandeld voor een maximumprijs van maar liefst EUR 4,- (met een hoge dagomzet). Dat is een premium van maar liefst +109% op de openingskoers! De koper van de aandelen voor EUR 4 is er niet veel beter van geworden, aandelen Kardan noteren eind juli weer rond de EUR 2.

Aangezien er rond de 14e juli geen nieuws was over Kardan, is de koers van EUR 4 waarschijnlijk ontstaan door tijdelijke illiquiditeit. Toen de vraag na enige tijd vervuld was, zakte de koers weer snel terug. Deze case toont wederom aan dat nieuwe aandeel-noteringen in de categorie hoog rendement/hoog risico vallen.

Kardan biedt Nederlandse en Europese investeerders een unieke kans, aldus Hagai Harel, CEO van Kardan. We zijn een internationale investeringsmaatschappij met een focus op high growth investeringen, waarin we meerderheidsbelangen nemen. Kardan richt zich op waardecreatie voor haar aandeelhouders en was daarin tot op heden zeer succesvol. Wij zijn verheugd over onze notering aan Euronext Amsterdam aangezien dit de mogelijkheid geeft ons expansiebeleid te versterken en ons groeitempo te handhaven.

George Möller, Chief Operating Officer van Euronext, voegt toe: We zijn blij om Kardan te mogen verwelkomen op onze beurs, als de eerste nieuwe listing in Amsterdam dit jaar. Met een notering op de aandelenbeurs van Tel-Aviv sinds 1993 en opname in de Tel-Aviv 100 heeft Kardan al een lange staat van dienst als beursgenoteerde onderneming. Dat Kardan, een internationaal georiënteerde groeionderneming, haar keuze heeft laten vallen op Euronext onderstreept onze positie als vooraanstaande Europese beurs, en toont aan dat we interessante mogelijkheden bieden aan dit type ondernemingen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.