Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

GVN

GVN
18 jul 2003 om 14:14

Global Voice Network (GVN), een Europese telecom- en IT-dienstenonderneming met onder meer glasvezelverbindingen bij Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, koopt een beursnotering in Singapore door de overname door Horizon Education and Technologies.
Horizon koopt alle aandelen van GVNs Europese houdstermaatschappij, Global Voice Networks GmbH, met de emissie van 1.66 miljard nieuwe aandelen Horizon. Na deze transactie, die naar verwachting vóór eind 2003 zal zijn afgerond, bezitten de aandeelhouders van GVN gezamenlijk circa 81 procent van het uitgebreide aandelenkapitaal van Horizon.

De transactie, die nog afhankelijk is van een aantal goedkeuringen, heeft een waarde van 85 miljoen Amerikaanse dollar.

GVN is een onbekend bedrijf, dat is ontstaan uit de resten van Metromedia Fibre Networks (MFN) dat failliet ging. Europees management kocht de Europese verbindingen op. Die zijn volgens GVN destijds voor circa 450 miljoen dollar aangelegd, dus de overnameprijs ligt relatief laag.

GVN wil toegang hebben tot de kapitaalmarkt met een beursnotering, gezien haar agressieve groeiplannen zowel op de korte termijn in Londen, als op de langere termijn in Azië.

De activiteiten van GVN richten zich op de snelgroeiende markt voor diensten bij calamiteiten, de zogenaamde disaster recovery services en online data storage. GVN biedt dit behalve in Nederland aan (met STM-1 verbindingen) in de Duitse steden Berlijn, Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf, Keulen, Stuttgart en Hannover, en Dublin in Ierland. GVN heeft een optie voor het aankopen van een glasvezelnetwerk in Londen in september 2003, daarvoor komt de beursnotering van pas.

GVN biedt toegangsservices aan klanten van HP, gelokaliseerd in HPs Europese outsourcing centre in Dublin, Ierland. Deze diensten van GVN verkoopt HP aan zijn klantenbestand binnen Europa.

GVN had nog geen tijd om een website op te zetten, aldus de woordvoerder van het bedrijf, dat ook geen vestigingen heeft in Nederland.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.