Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgacom

Belgacom
16 jul 2003 om 18:01

De minderheidsaandeelhouders van Belgacom willen hun belang in het Belgische telecombedrijf naar de beurs brengen. Volgens Het Financieele Dagblad hebben het Amerikaanse SBC Communications, Tele Denmark en Singapore Telecommunications (die samen 50% minus één aandeel bezitten) offertes aangevraagd bij vijf zakenbanken met het oog op een komende beursgang. De Belgische overheid is in het bezit van 50% plus één aandeel in Belgacom.

De woordvoerder van ADSB, het consortium waarin de minderheidsaandeelhouders zijn vertegenwoordigd, zegt dat alle opties worden geevalueerd en dat er nog geen besluit is genomen. ADSB wijst erop dat de nieuwe Belgische regering er nog maar een paar dagen zit.

Ingewijden zeggen dat ADSB op de achtergrond overleg zoekt met de nieuwe verantwoordelijke ministers. De Staat als grootste aandeelhouder zou zijn positie moeten bepalen als ADSB zijn belang wil verzilveren. In de aanloop naar de kabinetsformatie attendeerde Belgacom-topman Didier Bellens de politiek al op een mogelijke uittocht van aandeelhouders. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe regering haar belang wil afbouwen.

De banken Lehman Brothers, Goldman Sachs, Deutsche Bank, UBS en Credit Suisse First Boston zouden interesse hebben om de beursgang van Belgacom te begeleiden. Euronext Brussel, waar dagelijks voor slechts euro 100 mln wordt verhandeld, kan een notering van Belgacom goed gebruiken. Analisten verwachten dat beleggers massaal in Belgacom zullen stappen.

Bron: Het Financieele Dagblad

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.