Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Agri

Agri
10 jul 2003 om 13:34

Het moederbedrijf van kunstmestfabriek Hydro Agri in Sluiskil bereidt de beursgang van de Agri-divisie voor.

De Raad van Bestuur van Norsk Hydro heeft bekend gemaakt voorbereidingen te treffen voor de oprichting van Agri als een afzonderlijke Noorse onderneming, die genoteerd wordt aan de effectenbeurs van Oslo.
De directie van Hydro Agri in Sluiskil benadrukt, dat de ontwikkeling geen enkele invloed heeft op de arbeidsvoorwaarden van het personeel. Ook alle projecten die binnen Hydro Agri Sluiskil op stapel staan, gaan door volgens de overeengekomen tijdsplanning, aldus algemeen directeur F. Servantie.

Agri is de grootste leverancier van kunstmeststoffen ter wereld, met 7300 werknemers in meer dan vijftig landen en een omzet van 4,2 miljard euro in 2002. In die omvang is Agri een van de tien grootste ondernemingen aan de effectenbeurs van Oslo. De nieuwe maatschappij komt onder leiding van Thorleif Enger, die als sinds 1999 aan het hoofd staat van de Agri-divisie van Norsk Hydro.

Na de afscheiding van Agri telt Norsk Hydro ongeveer veertigduizend werknemers in bijna vijftig landen met een omzet van 16,7 miljard euro in 2002. Hydro is met haar activiteiten op het gebied van olie en gas de op een na grootste ondernemer in Noorwegen. De aluminiumdivisie van het bedrijf is leider in Europa en behoort tot een van de drie grootste geïntegreerde aluminiumbedrijven in de wereld.
De strategie voor de nieuwe Agri onderneming, die nog een nieuwe naam krijgt, wordt nader toegelicht tijdens een kapitaalmarktdag die eind dit jaar plaatsvindt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.