Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Athlon

Athlon
30 mei 2003 om 13:38

Autolease en -verhuurbedrijf Athlon heeft 306 miljoen euro netto opgehaald met de securitisatie waarvan de inschrijving deze week is afgesloten, aldus financieel directeur Jan Slootweg. Hij zei eerder een netto-opbrengst van 310 miljoen euro te verwachten.

Bij securitisatie wordt een lening aangegaan tegen onderpand van bezittingen of vorderingen, waardoor de rente laag kan blijven. In het geval van Athlon is het onderpand de lease-portefeuille.

De financiele topman stelt dat Athlon de drie doelen van de securitisatie bereikt heeft: We hebben meer spreiding in de aard van onze financiers, de looptijd van de leningen is langer geworden en de rente is gunstiger dan op bancaire leningen met een vergelijkbare looptijd. Slootweg wil niet aangeven hoeveel gunstiger de voorwaarden zijn.

Athlon wilde met de securitisatie met name een andere groep investeerders bereiken, op aandringen van de kredietwaardigheidsbeoordelaars. Zij vonden dat we te afhankelijk waren geworden van banken, motiveert Slootweg.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.