Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING eeuwigdurend

ING eeuwigdurend
23 mei 2003 om 13:27

ING Groep plaatst een eeuwigdurende achtergestelde lening op de Belgische en Nederlandse markt. De bankverzekeraar wil 300 miljoen euro ophalen. De opbrengst van de lening wordt gebruikt als kapitaal voor de autonome groei van de bankactiviteiten van ING.

De lening krijgt als naam ING Perpetuals II en heeft een variabele rente die ieder kwartaal opnieuw zal worden vastgesteld op basis van het rendement op Nederlandse staatsobligaties met een resterende looptijd van tien jaar, plus een opslag van tussen de 0,5 en 0,6%. Deze opslag wordt vastgesteld aan het einde van de inschrijvingsperiode en blijft hetzelfde gedurende de looptijd.

De lening wordt geplaatst bij Nederlandse en Belgische particuliere beleggers in coupures van 100 euro en wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam en Brussel. De variabele rente op de lening wordt aan het eind van ieder kwartaal uitbetaald. ING heeft vanaf het tiende jaar bij iedere rentebetaling het recht om de lening a pari af te lossen.

Van 26 mei tot en met vrijdag 13 juni 2003 kunnen beleggers inschrijven op deze lening, behoudens vroegtijdige sluiting van de inschrijving. Toewijzing vindt plaats op 16 juni 2003 en storting volgt op 19 juni 2003.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.