Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rodamco obligatie

Rodamco obligatie
5 mei 2003 om 17:16

Vastgoedbelegger Rodamco Europe (RE) geeft in de loop van 2003 een obligatielening uit van circa 500 miljoen euro, aldus bestuursvoorzitter Maarten Hulshoff maandag in aansluiting op de cijfers over het eerste kwartaal van 2003.

RE wil dit om het percentage van de langlopende schulden (langer dan 5 jaar) van de totale schulden te vergroten van 50% nu naar 70%. Na de emissie zal 50% van de uitstaande schulden een vaste rente hebben, zo zegt Hulshoff.

Door de operatie zullen de rentekosten wel iets stijgen, maar dat is de prijs die je betaalt voor zekerheid, aldus Hulshoff.

Vorig jaar loste RE een converteerbare obligatielening van 550 miljoen euro in aandelen af. De solvabiliteit van het vastgoedfonds steeg daardoor naar de huidige 70%. Deze sterke vermogenspositie is volgens Hulshoff de reden dat nu niet wordt gedacht aan een dergelijke obligatielening.

Hulshoff bevestigt dat de winst per aandeel (wpa) in 2003 lager zal uitvallen dan in 2002 door de emissie van 12,2 miljoen aandelen en de omwisseling van de genoemde convertible. Hulshoff geeft geen indicatie van de hoogte van de wpa.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.