Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OK fonds

OK fonds
2 mei 2003 om 10:43

First Capital Fundmanagement introduceert het OK Fonds Nederland. De beleggingsportefeuille wordt gebaseerd op de OK-score van analist Willem Okkerse.

Het OK Fonds zal beleggen in de hoofdfondsen van de Nederlandse beurs, met uitzondering van de financiële waarden waarvoor geen score wordt berekend.

Het OK Fonds belegt in die aandelen met een OK-score van 1 tot en met 6, de meest betrouwbare aandelen volgens de OK-score. Deze OK-Score is door Willem Okkerse ontwikkeld en is volgens eigen zeggen vergelijkbaar met ratings die aan ondernemingen worden toegekend door instituten als Standard & Poor.

Het unieke is volgens de bedenker dat de OK-score voorspellende waarde heeft: Zo liet de OK-Score reeds geruime tijd tevoren zien dat er bij ondernemingen als Getronics en Ahold financiële problemen in aantocht waren.

De exacte werking van de OK-score wordt geheim gehouden, maar de score komt tot stand door de combinatie van het meten van de solvabiliteit enerzijds en de veerkracht en verspilling binnen een onderneming anderzijds en is gebaseerd op publiekelijk beschikbare informatie.

Voor het fonds is een vergunning aangevraagd bij de AFM, het fonds zal niet aan de beurs worden genoteerd. Deelname is mogelijk vanaf EUR 2500 of een veelvoud daarvan, u kunt maandelijks in- of uitstappen.

De aankoopkosten van het fonds zijn 5%, de beheerskosten bedragen 0,35% per kwartaal plus een performance fee als het fonds een hoger rendement behaalt dan de AEX-index. Daarnaast zal het fonds overige kosten in rekening brengen die ongeveer 1,55% van het fondsvermogen bedragen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.