Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

LG.Philips LCD

LG.Philips LCD
8 apr 2003 om 19:10

LG.Philips LCD, werelds grootste fabrikant van platte beeldschermen, zal door UBS Warburg en Morgan Stanley naar de beurs worden gebracht. Dat meldt de website FinanceAsia.com dinsdag. De transactie zou een totale waarde hebben van circa USD 1 miljard. Een woordvoerder van Philips wilde het bericht dinsdag niet bevestigen.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips is voor 50% eigenaar van de joint venture. De andere 50% is in handen van het Zuid-Koreaanse LG Electronics.

Op 28 februari berichtten verschillende media al over een voorgenomen beursgang van LG.Philips LCD. De beursgang zou al deze zomer plaatsvinden, zo werd destijds gesteld. Woordvoerder J. Cohen van Philips stelde toen dat de markt waarin de joint venture actief is erg kapitaalsintensief is en dat daarom alle mogelijkheden om het concern een kapitaalinjectie te verschaffen worden opengehouden, inclusief een beursgang.

Cohen stelde dinsdag desgevraagd dat dit nog steeds het uitgangspunt is en dat er nog geen besluit is gevallen over een eventuele kapitaalinjectie voor LG.Philips LCD.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.