Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips LCD

Philips LCD
28 feb 2003 om 18:29

LG Philips LCD heeft gesprekken gevoerd met diverse zakenbanken om een beursgang voor te bereiden die later dit jaar zijn beslag moet krijgen. Het is de bedoeling dat er circa $ 1 mrd uit de markt wordt gehaald met een emissie. Dat meldt de website Financeasia.com vrijdag op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen.

Werelds grootste producent van platte beeldschermen, een joint venture tussen LG Electronics en Philips, reageerde terughoudend. Om ons marktleiderschap te consolideren onderzoeken we diverse manieren om geld op te halen, zei een woordvoerder tegen persbureau ANP/AFX. Daarbij hoort ook een beursgang, maar niets is nog niets besloten.

Een emissie zou LG Philips de financiële middelen verschaffen om te investeren in nieuwe capaciteit en de strijd aan te gaan met rivalen als Samsung Electronics . LG Philips realiseerde vorig jaar een omzet van $ 3 mrd, 47% meer dan in 2001.

ABN Amro , JP Morgan, Morgan Stanley , Salomon Smith Barney en UBS Warburg strijden volgens de site om de beursgang te mogen begeleiden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.