Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Burger King

Burger King
18 nov 2002 om 16:34

Het Britse drankenconcern Diageo kan zijn hamburgerketen Burger King nog niet slijten aan een Amerikaanse investeringsgroep. Het concern maakte maandag bekend dat het door Texas Pacific Group geleide consortium geen $2,26 miljard wil betalen, zoals in juli nog was afgesproken.
Texas Pacific Group reageert daarmee op de verslechterde omstandigheden in de fastfoodindustrie. McDonalds gaf onlangs aan dat zijn restaurants minder draaien door een felle prijzenslag met concurrenten.

Diageo en Texas Pacific Group gaan verder onderhandelen om een nieuwe prijs af te spreken. Diageo liet echter doorschemeren ook bereid te zijn om Burger King aan andere geïnteresseerden te verkopen, een beursgang komt daarmee ook weer in het vizier. Texas Pacific Group had eerder deze maand al aangegeven opnieuw met Diageo te willen praten over de verkoopprijs. Daaruit trokken de financiële markten de conclusie dat de investeerdersgroep moeite had de aankoop van de circa 11.500 restaurants te financieren.
Diageo wil al twee jaar van Burger King af. In eerste instantie werd een beursgang of een management-buyout overwogen. Diageo wil zich helemaal richten op de verkoop van alcoholhoudende dranken. Het concern is onder meer bekend van de merken Johnnie Walker, Guinness en Baileys.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.