Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fix Equity

Fix Equity
7 nov 2002 om 18:16

Fortis Investment Management (FIM) introduceert een nieuw beleggingsfonds: Fortis L Fix Equity 4. Hiermee is de belegger gegarandeerd van een positief totaal rendement van minimaal 16% aan het eind van de looptijd van 8 jaar. Het fonds biedt aan het einde van de 8-jarige looptijd een uitkering van minimaal 2% en maximaal 13% per jaar. Tevens is de deelnemer na afloop verzekerd van de volledige aanvangswaarde van de belegging. Bij tussentijdse beëindiging geldt deze garantie op de aanvangswaarde niet.

Het jaarlijks rendement is afhankelijk van de koersontwikkeling van 20 individuele aandelen. Ieder jaar wordt bepaald welk aandeel het minst gepresteerd heeft ten opzichte van de startdatum. Indien het totaal rendement van dit aandeel positief is, dan geldt voor dat jaar het maximum rendement van 13%. Een negatief totaal rendement wordt in mindering gebracht op het jaarlijks maximum van 13% tot aan het gegarandeerde minimale rendement van 2%. Dit minst presterende aandeel wordt vervolgens uit het fonds verwijderd en telt voor de verdere looptijd niet meer mee.

De kans op het maximale jaarlijkse rendement van 13% neemt toe naarmate de looptijd van het fonds vordert. Deze lange periode vermindert het risico van een negatief totaal rendement van een aandeel ten opzichte van de startdatum. Bovendien wordt jaarlijks het minst presterende aandeel verwijderd.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De aanvangswaarde van de aandelen Fortis L Fix Equity 4 bedraagt € 1.000. De deelnemer betaalt hiervoor ‡ 1.020 inclusief aankoopprovisie.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt tot en met 25 november 2002.

Notering:
Het fonds start op 2 december 2002.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Het prospectus is op te vragen bij Fortis Bank.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.