Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursgangen VS

Beursgangen VS
30 sep 2002 om 18:37

Het aantal beursgangen in de Verenigde Staten is in het derde kwartaal op een dieptepunt uitgekomen, zo meldt Het Financieele Dagblad vandaag, welke verwijst naar gegevens van het Amerikaanse onderzoeksbureau Thomson Financial.

Slechts negen bedrijven hebben in het derde kwartaal voor de eerste keer aandelen uitgegeven. Daarmee hebben zij $ 5,5 mrd opgehaald. Op het laatste moment hebben 31 bedrijven afgezien van een voorgenomen beursgang, terwijl veertien bedrijven tot uitstel besloten.

Sinds het eerste kwartaal van 1980 is het aantal beursgangen niet zo laag geweest als in het afgelopen kwartaal. De gure stemming op de aandelenmarkt en een dreigende oorlog met Irak worden hiervoor verantwoordelijk gehouden.

Windrose Medical Properties Trust was het laatste bedrijf dat op 16 augustus een gang naar de beurs waagde. Toen werden 5,6 miljoen aandelen verkocht tegen een waarde van $ 12 per stuk. Sinds die tijd is de waarde van die aandelen met 10,4% gedaald.

Forsyth Capital Mortgage, een vastgoedfonds, zal de komende week naar de beurs gaan. Het bedrijf wil 5 miljoen aandelen plaatsen tegen een prijs van USD 10 per aandeel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.