Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aegon

Aegon
18 sep 2002 om 18:25

De Vereniging Aegon biedt 350 miljoen bestaande aandelen aan voor 10 euro per stuk. Daardoor komt de opbrengst uit op tot 3,5 miljard euro. Dat heeft Aegon woensdagochtend meegedeeld.

De verzekeraar maakte de verkoop van het pakket aandelen zondag al bekend. Vrijdag sloot het aandeel Aegon op de effectenbeurs in Amsterdam op 11 euro. Aegon zei zondag dat het niet verwachtte dat de koers van het aandeel deze week zou dalen, maar dat die eerder zou stijgen. Dinsdag kreeg het aandeel echter een gevoelige tik. Een stuk sloot bijna 10 procent lager op 10,04 euro.

Aegon is enigszins teleurgesteld over de koers van EUR 10,00 waartegen de 350 miljoen aandelen Aegon zijn verkocht. Dat stelde woordvoerder H. de Hoog van Aegon woensdag. We hadden graag een hogere koers gezien, zei De Hoog. Maar gezien het beursklimaat, dat op zijn zachtst gezegd niet al te juichend is, zijn we tevreden. Bovendien hebben we bereikt dat S&P ons van Credit Watch afhaalt en onze rating wordt bevestigd. Dat mogen we nu toch wel aannemen, aldus de woordvoerder.

De Vereniging Aegon verkoopt direct 143,6 miljoen aandelen. Aegon koopt de resterende aandelen, om ze internationaal door te verkopen in onder meer de Verenigde Staten. De 350 miljoen aandelen maken 24,4 procent uit van het aandelenkapitaal.

Na de transactie verkleint Vereniging Aegon zijn schuld van 3,5 miljard naar 1,7 miljard euro. De Vereniging betaalt Aegon 2,064 miljard euro om het eigen vermogen te versterken. Eerder ging Aegon er nog van uit het eigen vermogen met 2,35 miljard te verhogen. Met het ontvangen geld wil Aegon langlopende schulden aflossen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.