Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL claim

WOL claim
17 sep 2002 om 14:32

De Autoriteit Financiële Markten (Autoriteit-FM) vindt dat ABN Amro bij de beursgang van het internetbedrijf World Online in maart 2000 een misleidende voorstelling van zaken heeft gegeven. De beurswaakhond legde de bank daarom een boete op van 18.150 euro.

Dat heeft de bank dinsdag zelf in een bericht bekendgemaakt. De berisping spitst zich toe op de openingskoers van het aandeel. Het aandeel opende op 50,20 euro, veel hoger dan de introductiekoers van 43 euro. De openingskoers kon door het verschil in vraag en aanbod lange tijd niet bepaald worden.

ABN Amro heeft als lid van het bankensyndicaat dat de beursgang begeleidde, die dag 4 miljoen aandelen tegen 50,20 euro ingekocht, om zo de handel op gang te brengen. Volgens Autoriteit-FM had ABN Amro de openingskoers moeten stabiliseren op de introductiekoers.

De bank gaat in beroep tegen de beslissing. Zij vindt dat de openingskoers van 50,20 euro de enige juiste was. Discussie over wat de juiste stabilisatiekoers is, kan achteraf altijd ontstaan. Daarom kan niet een boete achteraf worden opgelegd, aldus de ABN Amro.

Onjuistheden in het door diverse partijen aangevochten prospectus zijn door Autoriteit-FM niet aangetroffen, aldus de bank.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.