Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Simac

Simac
6 sep 2002 om 18:38

Simac verwacht rond de jaarwisseling het eigen vermogen te versterken, wat waarschijnlijk via een gedwongen aandelenemissie geschiedt. Verder denkt Simac aan het gedwongen ontslag van zo’n 50 tot 100 werknemers wereldwijd, in een poging de kosten verder terug te brengen.
Het versterken van het eigen vermogen kan komen uit de verkoop van onderdelen of een emissie, aldus CEO van Schagen. Hoe verder we naar het eind van 2002 bewegen, hoe waarschijnlijker een emissie wordt, zo zei Van Schagen. De bestuursvoorzitter kon niet zeggen wanneer de ontslagen gaan vallen. We moeten elk onderdeel apart bekijken.

Hoewel een emissie het meest waarschijnlijk is, voert Simac orienterende gesprekken over de verkoop van onderdelen. Daarbij ligt de verkoop van Allied Data Technologies het meest voor de hand. Het is een goed bedrijf met veel mogelijkheden, maar we kunnen er niet meer de financiele verantwoordelijkheid voor dragen, zegt Van Schagen.

Een eventuele kostenreductie bij dit onderdeel, moet ook hier komen uit het schrappen van banen. Van Schagen verklaarde woensdag dat met een aantal mensen al afspraken zijn gemaakt.

Bij het onderdeel ICT Applicaties lijkt verkoop niet aan de orde. Simac is in gesprek met personeelsleden over de reductie van de lonen. Wanneer zij niet akkoord gaan, is de kans groot dat faillissement wordt aangevraagd. De kwestie speelt nog deze maand, stelde Van Schagen woensdag. Maar hij heb goede hoop dat iedereen akkoord gaat.

Eerder op woensdag meldde Simac te bekijken of de Duitse activiteiten binnen of buiten het bedrijf moeten worden gepositioneerd. We kunnen ook deze onderdelen niet voor 100% meer verantwoorden zegt Van Schagen. Volgens hem worden er dan ook concrete gesprekken gevoerd over de verkoop van deze activiteiten.

Van Schagen wilde niet onthullen met wie deze gesprekken worden gevoerd. Maar deze verkoop zal niet tot versterking tot het eigen vermogen leiden, stelt Van Schagen. Bij een verkoopbedrag is de bestuursvoorzitter desnoods ook bereid een nul-bedrag te accepteren.

Simac is ook in gesprek over de verkoop van de participaties die het bedrijf heeft. In principe zijn we bereid alle participaties te verkopen, aldus Van Schagen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.