Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rodamco Asia

Rodamco Asia
6 sep 2002 om 18:30

Rodamco Asia gaat er nog steeds vanuit dat het vastgoedfonds in het eerste kwartaal van 2003 een listing krijgt in Singapore. Als het beursklimaat dit echter niet toestaat, zal de beursgang worden uitgesteld, zo meldt bestuursvoorzitter T. de Boer.
Wat doen de beurzen is de grote vraag voor De Boer. In het huidige beursklimaat in Europa, de Verenigde Staten en tot op zekere hoogte ook in Azie, is het niet zo logisch om naar de beurs te gaan.

De bestuursvoorzitter wilde nog geen details geven over een eventuele emissie, maar een secondary listing zonder uitgifte van aandelen, heeft helemaal geen zin, aldus de CEO. De liquide middelen van Rodamco Asia zijn reeds in mei en juni gebruikt voor investeringen in Seoul en Shanghai ter waarde van respectievelijk EUR 155 miljoen en EUR 89 miljoen. Hiervan zijn bedragen van respectievelijk EUR 46 miljoen en EUR 41 miljoen uit eigen kas gefinancierd.

Het geld uit een emissie zou goed van pas kunnen komen voor de financiering van nieuwe investeringen in Zuid-Korea en China. Men zietn goede mogelijkheden in deze landen, dus een emissie is een mooie kans om het fonds uit te breiden, aldus De Boer. Rodamco wil het laatste kwartaal van dit jaar gebruiken om een aantal nieuwe investeringen te doen.

Een ander voordeel van een listing in Azie is volgens de bestuursvoorzitter dat de Aziatische beleggers makkelijker toegang tot het fonds krijgen. Er bestaat veel interesse van de zijde van institutionele beleggers, aldus De Boer. Tot nu toe is het aandeel Rodamco Asia alleen verhandelbaar op de beurs van Amsterdam en heeft het bedrijf een secundaire listing in Frankfurt en Parijs.

De Boer liet in het vraaggesprek met Betten BeursMedia doorschemeren dat Rodamco Asia overweegt een van haar huidige noteringen in Europa te laten vervallen indien de listing in Singapore doorgang heeft. De bestuursvoorzitter wilde geen uitspraken doen over welke beursnotering dat zou worden. Er wordt over nagedacht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.