Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Waarschuwing

Waarschuwing
11 jul 2002 om 17:16

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) waarschuwt Bam NBM voor een misbruik van emissieruimte. De bouwer vroeg – en kreeg – woensdag de bevoegdheid om het maatschappelijk kapitaal zonodig fors op te krikken van de huidige 50 miljoen aandelen tot 100 miljoen. Dat is vragen om problemen, aldus de VEB met een schuin oog naar het door Bam aangekochte HBG.

Bouwbedrijf BAM NBM wil 70 miljoen nieuwe gewone aandelen uit kunnen geven. Dat is zeven keer zoveel als het huidige aantal uitstaande aandelen van 10,2 miljoen en bij de huidige koers zou het het bouwbedrijf EUR 1,3 miljard opleveren. Dat meldt de Telegraaf woensdag.
BAM NBM heeft al de mogelijkheid om 7 miljoen gewone aandelen uit te geven, waarmee het aantal uitstaande aandelen op 17,2 miljoen uit zou komen.

BAM NBM vraagt vanmiddag zijn aandeelhouders om toestemming voor het voor Nederlandse begrippen ongebruikelijke en unieke plan. Juridisch is het niet haalbaar om in e e n keer zoveel ruimte voor de uitgifte van nieuwe aandelen te creeren.

Bam zegt het ruimere jasje nodig te hebben nu de onderneming door de aankoop van HBG twee en een half keer zo groot is geworden. De oude speelruimte voor het tussentijds uitgeven van aandelen is daardoor in de ogen van de top niet meer groot genoeg. Wij hebben gemeend meer ruimte te moeten creëren om niet steeds een buitengewone vergadering te moeten beleggen, zo verklaarde president commissaris J. Kleiterp de stap gisteren op zo een aandeelhoudersvergadering in Amsterdam.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.