Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Medco Health

Medco Health
5 jul 2002 om 18:34

Geneesmiddelenconcern Merck (MRK) heeft de bandbreedte voor de beursintroductie van haar Medco Health divisie verlaagd naar USD 20 tot 22 per aandeel. Eerder werd uitgegaan van een verwachte bandbreedte van USD 22 tot 24. De stap komt niet geheel onverwacht. Speculatie omtrent een mogelijke verlaging van de bandbreedte deed de afgelopen week al de ronde.

De emissie van Medco Health, momenteel goed voor de helft van de totale omzet van Merck, staat gepland om in de loop van volgende week plaats te vinden. Merck heeft de beursgang al verscheidene keren uitgesteld wegens een slecht beursklimaat.

Merck is voornemens in totaal 46,7 miljoen aandelen Medco Health aan te bieden. Zelf houdt de farmagigant een belang van ongeveer 80 procent in Medco Health.

De beursgang wordt begeleid door zakenbanken Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston en Salomon Smith Barney. Medco Health zal verhandeld worden op de New York STock Exchange (NYSE) onder het symbool MHS.

De koers van Merck, een hoofdfonds van de Dow Jones Industrial Average (DJIA), noteert momenteel 1,48 procent hoger op USD 47,98.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.