Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Prada

Prada
26 jun 2002 om 20:44

Prada heeft de beursgang in Milaan wederom uitgesteld wegens verslechterde marktomstandigheden. Het is al de derde keer dat het Italiaanse modehuis zijn beursgang verschuift.

Uitstel van de beursgang betekent dat Prada waarschijnlijk zijn schuld van 800 miljoen euro niet kan reduceren. Bovendien zal de producent van luxe kleding, schoenen en handtasjes niet in staat zijn om nieuwe winkels te openen en productlijnen te introduceren. Reden voor hat afblazen van de IPO is het slechte beursklimaat in het algemeen en de slechte performance van 2 bedrijven die dit jaar naar de Italiaanse beurs gingen.

Prada, dat vanaf volgende week zou debuteren op de beurs, gaf wel aan dat de financiele positie voor de tweede helft van het fiscale jaar aanzienlijk verbetert.

Patricio Bertelli, CEO en grootaandeelhouder van Prada wilde iets meer dan 25% van de aandelen Prada naar de Milanese beurs brengen. Hiermee zou tussen de EUR 875 miljoen en EUR 1,25 miljard worden opgehaald. De CFO van Prada, Riccardo Stilli acht het onwaarschijnlijk dat de beursgang dit jaar nog plaatsvindt

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.