Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gouden Gids

Gouden Gids
13 jun 2002 om 18:58

De Engelse aanbieder van bedrijfsgidsen Yell Group heeft een indicatieve prijsrange bekend gemaakt van tussen de GBP 2,70 en GBP 3,45 (EUR 4,21 en 5,38) voor de geplande beursnotering. Yell zou begin juli naar de London Stock Exchange willen, en representeert een totale waarde van tussen de GBP 1,8 en 2,3 miljard.

De opbrengst van de beursgang wordt gebruikt om een deel van de schulden af te lossen die zijn gemaakt toen de participatiemaatschappijen vorig jaar Yell kochten van BT.

Yell werd vorig jaar juni door twee participatiemaatschappijen (Apax Partners Ltd, Hicks, Muse, Tate en Furst) voor GBP 2,14 miljard gekocht van British Telecom (BT). Na de beursgang is 51% van de aandelen in handen van het publiek. De overige aandelen zijn dan nog in handen van de participatiemaatschappijen en het management.

Yell publiceert in het VK, de Yellow Pages en in de VS, de Yellow Books (Gouden Gidsen en bedrijfsgidsen). De Amerikaanse zakenbanken Merrill Lynch, Goldman Sachs en JP Morgan zijn aangesteld als joint global coördinators en joint bookrunners.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.