Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

CSS

CSS
28 mei 2002 om 19:17

Automatiseerder CSS heeft vermogen kunnen aantrekken om de eerder in gang gezette herstructurering en reorganisatie van de onderneming volledig te kunnen uitvoeren.

Bij bestaande aandeelhouders, het management en nieuwe aandeelhouders zijn onderhands 2,2 miljoen gewone aandelen geplaatst tegen een koers van euro 3. Dit is goed voor 9,9% van het uitstaande aandelenkapitaal. Daarnaast is een 4% converteerbare obligatielening van circa euro 2,5 mln geplaatst. Deze lening is converteerbaar vanaf 1 januari 2003 tegen een conversiekoers van euro 3,50. Dexia Securities heeft de plaatsing begeleid.

Eind april van dit jaar meldde CSS dat de winstverwachting voor het gehele jaar 2002 op losse schroeven is komen te staan door de slechte marktomstandigheden. De eerder uitgesproken verwachting van een minimale gelijkblijvende nettowinst in 2002 is thans nog onzeker, zo zei het bedrijf.

Na afronding van het volledige herstructurerings- en reorganisatieproces heeft CSS haar kostenbasis substantieel verlaagd. Daarmee verwacht de onderneming operationeel winstgevend en cash flow positief te zijn en is CSS goed gepositioneerd om te profiteren van marktherstel zodra dat optreedt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.