Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

USG

USG
24 mei 2002 om 15:32

United Services Group (USG) heeft voor 50 miljoen euro een 51%-belang in uitzendbureau Start genomen. Daarmee is de overname van de branchegenoot definitief geworden. Het uitzendconcern neemt de resterende 49% uiterlijk in 2004 over via een call- en putoptie-constructie. De Nederlandse mededingingsautoritieit (NMa) heeft de overname inmiddels goedgekeurd.

USG financiert de overname via de plaatsing van 2 miljoen nieuwe aandelen. Deze hebben een totale waarde van 45 miljoen euro. Voor de overname van het resterende deel hoeft USG geen beroep te doen op de kapitaalmarkt. Het daarvoor benodigde bedrag van 100 tot 125 miljoen euro wordt door de huidige eigenaar van Start omgezet in een achtergestelde lening met een looptijd van 10 jaar.

USG verwacht door de transactie vanaf 2003 synergievoordelen te behalen van ten minste 10 miljoen euro per jaar. Samen behaalden de ondernemingen in 2001 een pro forma omzet van 1,6 miljard euro, waarvan 1,17 miljard euro in Nederland.

USG wordt door de overname van het in omzet grotere Start het tweede uitzendconcern van Nederland. Volgens de onderneming zal de overname een positief effect op de groei van de winst per aandeel hebben.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.