Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL claim

WOL claim
21 mei 2002 om 12:09

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot dinsdag af te zien van vervolging van de instellingen die betrokken waren bij de beursintroductie van internetbedrijf World Online.

Volgens het OM zijn er niet voldoende aanwijzingen aangetroffen om te spreken van enig strafbaar feit. Eerder al zag het OM af van vervolging van oprichtster Nina Brink.

Het onderzoek van de Economische Controledienst (ECD) is begin dit jaar afgerond. Het werd begonnen op verzoek van de advocaten Hammerstein en Spong. Momenteel loopt overigens de civiele zaak omtrent de WOL-beursgang onverminderd voort, hier zal de rechter zich waarschijnlijk in juli over uitspreken.

De kwestie heeft te maken met de dramatisch verlopen beursgang van internetbedrijf World Online in maart 2000. Het bedrijf ging tegen een koers van 43 euro per aandeel naar de beurs. Vervolgens stortte de koers in toen bleek dat Brink vier maanden voor de beursgang een deel van haar belang had verkocht tegen een prijs van 6 dollar en een premie op eventuele koerswinsten.

De verkoop van de aandelen stond volgens verschillende partijen niet goed omschreven in het prospectus.

Het bedrijf World Online bestaat inmiddels niet meer. In december 2000 jaar nam het Italiaanse Tiscali het kwakkelende bedrijf over. Eerder concludeerde Beurstoezichthouders Autoriteit-FM dat de top van World Online zich bij de beursgang van de internetaanbieder niet schuldig maakte aan strafbare feiten. De toezichthouder deed het onderzoek samen met het OM.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.