Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gokje wagen

Gokje wagen
14 mei 2002 om 17:58

De Engelse bookmaker William Hill is van plan om in het midden van juni (tijdens het WK voetbal) een beursnotering aan te vragen op de London Stock Exchange. Het prospectus wordt eind mei gepubliceerd. Het bedrijf is eigendom van de participatiemaatschappijen CVC Capital Partners en Cinven (elk 45%) en van het management (10%). Beide partijen betaalden in februari 1999 GBP 825 miljoen (EUR 1,3 miljard) voor het belang dat zij overnamen van Nomura. De marktwaarde van het bedrijf wordt nu geschat op EUR 2,25 miljard.

William Hill heeft in het Verenigd Koninkrijk 1.500 wedwinkels. Daarnaast kunnen de klanten ook telefonisch en via het internet een gokje wagen. Vorig jaar werden er via het internet 12 miljoen weddenschappen afgesloten door William Hill. Via het internet opereert men wereldwijd. In 2001 boekte William Hill een omzet van GBP 2,45 miljard een brutowinst van GBP 502,6 miljoen.

Schroder Salomon Smith Barney is benoemd tot global co-ordinator van de beursgang. Samen met Deutsche Bank is men ook joint-bookrunner. ABN Amro en Cazenove zijn lead managers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.