Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bioscoop

Bioscoop
7 mei 2002 om 16:33

Deze week staan er op Wall Street vier beursgangen op stapel. Volgens analisten zal de aandacht vooral gaan naar de bioscoopketen Regal Entertainment Group.

Investeerder Philip Anschutz, die de failliete activa kocht van United Artists Theatres en Regal Cinemas, hoopt dat een combinatie van de twee bedrijven in de vorm van Regal Entertainment Group winstgevend zal blijken te zijn.

Het bedrijf beheert 561 bioscooptheaters in 36 staten en is met 17 procent van alle bioscoopschermen marktleider in de VS. Volgens een document ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) had Regal in 2001 op een pro forma basis een omzet van meer dan USD 2 miljard en een winst van USD 58,3 miljoen.

Regal is van plan 18 miljoen aandelen aan het publiek aan te bieden voor USD 16 tot USD 18 per aandeel. De hoofdbegeleiders van de beursgang zijn Credit Suisse First Boston en Lehman Bros.

Regal zal onder het handelssymbool RGC op de New York Stock Exchange verhandeld gaan worden.

Verder zullen deze week nog Printcafe Software, dat supply-chain software aanbiedt voor de printindustrie, Quinton Cardiology Systems, een fabrikant van medische apparatuur en het farmaciebedrijf Innovative Drug Delivery Systems naar de beurs worden gebracht. Analisten verwachten van deze drie beursgangen weinig vuurwerk.

Bron: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.