Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NTT DoCoMo

NTT DoCoMo
4 mrt 2002 om 10:22

Het Japanse mobieletelefoniebedrijf NTT DoCoMo, partner van KPN, heeft vrijdag zijn debuut gemaakt op de effectenbeurzen in Londen en New York.
De aandelen hebben sinds 1998 een notering op de beurs in Tokio. De beurswaarde van het bedrijf bedroeg eind januari 14 biljoen yen (119 miljard euro). NTT DoCoMo, voor 64 procent eigendom van telecomconcern Nippon Telegraph and Telephone (NTT), is het zeventiende Japanse bedrijf met een beursnotering in New York.

Het doel van de beursnoteringen is om buitenlandse aandeelhouders aan te trekken en zo de liquiditeit in het aandeel te vergroten. Ook verwacht men haar wereldwijde expansie- plannen zo beter te kunnen financieren. Het noteert onder het symbool DCM op de NYSE en onder het symbool NDCM op de LSE.

NTT DoCoMo heeft ruim 39 miljoen abonnees waarvan ruim 30 miljoen in Japan de mobiele internetdienst i-mode gebruiken. Later dit jaar wordt deze dienst ook door KPN Mobile gelanceerd in de Benelux en Duitsland. NTT DoCoMo is voor 15% aandeelhouder van KPN Mobile. In de VS heeft men een belang van 16% in ATT Wireless. NTT DoCoMo is sinds 1998 genoteerd op de beurs van Tokyo.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.