Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

T-Mobile

T-Mobile
25 feb 2002 om 20:15

De beursgang van de mobiele tak van Deutsche Telekom wordt mogelijk voor een derde keer uitgesteld. De ipo (initial public offering) van T-Mobile was oorspronkelijk gepland voor juni of november van dit jaar maar is al twee keer uitgesteld wegens de moeilijke omstandigheden in de telecommunicatiesector. Uitstel is weer mogelijk, stelde bestuursvoorzitter Ron Sommer tegenover persbureau Reuters.

Wij bereiden ons nog steeds voor om een beursgang te realiseren, of in juni of in november. Maar we kunnen niet uitsluiten dat de beursgang wordt afgeblazen op beide data, zei Sommer tijdens een congres in Berlijn afgelopen vrijdag. Na deze uitspraak vrijdag tuimelde de koers van Deutsche Telekom met 4,7% naar euro 15.15. Maandag was het aandeel weer iets omhoog geklommen en stond in de vroege namiddag op euro 15,22.

Volgens analisten betekenen de woorden van Sommer dat de beursgang mogelijk tot volgend jaar wordt uitgesteld. De mogelijke opbrengsten van de beursgang worden geschat op euro 10 mrd. Hiermee zou een aanzienlijk deel van de schuld van Deutsche Telekom kunnen worden verminderd, van euro 65 mrd nu naar rond de euro 50 mrd eind 2002.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.