Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Prolion

Prolion
25 feb 2002 om 21:08

Prolion heeft een overeenkomst getekend met een groep investeerders over een versterking van het eigen vermogen met EUR 12,5 miljoen door middel van de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
Aan de overeenkomst zijn een aantal andere overeenkomsten verbonden, waaronder onder meer de overname van Gascoigne Melotte en betalingen aan schuldeisers in contanten en aandelen. Als de gehele overeenkomst doorgaat, zal het belang van de bestaande aandeelhouders van Prolion uitendelijk verwateren tot 17% van het vergrote geplaatste aandelenkapitaal.

Prolion, producent van melkrobots, stelt in het persbericht een overbruggingsfinanciering van EUR 100.000 te hebben ontvangen om een tijdelijke oplossing te creeren voor de liquiditeitsproblemen. Gezien de liquiditeitsproblemen zal Prolion echter op korte termijn de financieringstransactie moeten effectueren om de continuiteit van Prolion te kunnen waarborgen, zo benadrukt het bedrijf maandag.

De groep bovengenoemde investeerders zal na de uitgifte van nieuwe aandelen in het kader van de totale transactie 60% van het vergrote geplaatste aandelenkapitaal van Prolion houden. Hiervan wordt 8% ter beschikking gesteld aan management en personeel in de vorm van opties.

Als integraal onderdeel van de overeenkomst heeft Prolion tevens een principe-overeenkomst getekend met Trako Holding BV over de overname van Gascoigne Melotte. Voor de overname van Gascoigne Melotte betaalt Prolion een bedrag van EUR 5 miljoen in contanten.

Daarnaast worden aan Trako aandelen uitgegeven die overeenkomen met 13% van het vergrote aandelenkapitaal. Prolion garandeert Trako de afname van automatische melkrobots in eigendom van Trako, tegen een prijs van EUR 82.000 voor een 2,2 box.

De bovengenoemde transactie kan volgens Prolion doorgang vinden als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Ten eerste moet de algemene vergadering van aandeelhouders de emissie van aandelen goedkeuren.

Ten tweede moet overeenstemming bereikt worden met de curatoren over de aankoop van de activa uit het faillissement van Prolion Sales. Ten derde zal het due dilligence onderzoek van Trako en Prolion positief afgerond worden.

Prolion moet ten vierde overeenstemming bereiken met de overige schuldeisers. Ten vijfde moet Prolion van een bank een toezegging verkrijgen voor een financieringsfaciliteit van EUR 10 miljoen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.